Emil Onea – Vicepreședinte Uniunea Profesorilor de Informatică din România

 

Concursul de rețelistică și programare AcadNet, ajuns la ediția 14 va fi de anul acesta “Olimpiada de informatică practică-AcadNet”.
Concursul național InfoEducație. cel mai popular concurs practic de informatică aplicată din România este acum olimpiada națională înscrisă în lista oficială a MEN. Este în același timp și cel mai longeviv în peisajul competițiilor La vârsta de 27 de ani, organizat în același loc din Vrancea: Tabăra Gălăciuc, poartă acum numele de Olimpiada de inovare și creație digitală-Infoeducație”.
.
 

Concursul de rețelistică și programare AcadNet, ajuns la ediția 14 va fi de anul acesta “Olimpiada de informatică practică-AcadNet”. Este cel mai deschis proiect de selecție a tinerilor performer ce practică programarea în rețele de calculatoare, configurarea software pentru dispozitivele inteligente de comunicații. Concursul este susținut de MEN, Universitatea Politehnică din București, UPIR și sponsori din industria IT&C. Tinerii studenți din Universitatea Politehnică împreună conducerea Facultății de Automatică și Calculatoare formeaza o echipă foarte competentă care elaborează subiecte teoretice și practice, evaluează proiectele elevilor concurenți. În același timp, concurentii participă la seminarii interactive și la sesiuni de jocuri logice coordinate de de profesori si studenți ai Universitatii Politehnice București, Facultatea de Automatică și calculatoare.

Olimpiada Nationala Acadnet are 2 etape intermediare, Județeană și Interjudețeană care se bucură de participarea a cca. 1100 de elevi din clasele IX-XII în secțiunile Calculatoare 9-10, Calculatoare 11-12, Rețele 9-10, Rețele 11-12, Interoperabilitate Software 9-12. Aceste secțiuni figurează și în concursul national care se bucură de participarea a peste 120 elevi și profesori.
Important de menționat că probele de concurs se desfășoară în mare parte pe platforma Netspace oferită gratuit de compania CISCO

Ca și InfoEducatie, AcadNet este o rampă de lansare pentru absolvenșii de liceu care urmează cariera IT&C. Mulți dintre ei termină UPB și devin specialiști de prestigiu. Un exemplu de success este directorul CISCO România, Dorin Pena.
Site concurs www.acadnet.ro

 

Concursul național InfoEducație. cel mai popular concurs practic de informatică aplicată din România este acum olimpiada națională înscrisă în lista oficială a MEN. Este în același timp și cel mai longeviv în peisajul competițiilor La vârsta de 27 de ani, organizat în același loc din Vrancea: Tabăra Gălăciuc, poartă acum numele de “Olimpiada de inovare și creație digitală-Infoeducație” În  secțiunea “Alumni” a paginii web a concursului veți descoperi oameni de valoare care au fost performeri în acest concurs: Octavian Costache, inginer la Googe NY, apoi antreprenor companie in NY, Viorel Stan antreprenor UK, Anca Drăgan, doctor în științe este asistent profesor la Universitatea Berkely și consultant la Google. Tudor Leu, inginer la Google NY. Si mulți alții.Dar veți descoperi și elevi concurenți proaspăt admiși la facultăți de profil IT&C la prestigioase universități din România. Exemplu Nicoleta Ciaușu, de trei ori premiată la InfoEducație, este acum studentă la Facultatea de Informatică a Universității București.

În 2020 concursul va fi susținut de Consiliul Județean Vrancea, alături de Ministerul Educației Naționale, ISJ Vrancea și Uniunea Profesorilor de Informatică din România.

De cca. 8 ani Google Zurich (Europe) susține mișcarea de promovare a fetelor în IT iar organizatorii (UPIR și MEN) au introdus o secțiune speciala “InfoEducație online” menită

InfoEducație are și alți sponsori de marcă: Orange, Cisco, EOS-Microsoft, VivaCredit, Bitdefender, Oracle, Intuitext

Elevii concurenți din majoritatea județelor, vor aduce realiza în acest an școlar  peste 600 de lucrări care vor fi evaluate în concursuri județene și apoi se va face o selecție de cîte 5 lucrări ce vor participa la etapa națională

Și în ediția 2020 vom avea concurenți din ,Ucraina și  Republica Moldova. Preconizăm să facem aici un pol de educație și creație digitală

Frumusețea evenimentului InfoEducatie este data si de seminariile conduse de studenți pasionați sau de specialiști în IT care vor captiva elevii cu teme de mare interes pentru cariera lor.Se pot vedea aceste expuneri pe site-ul www.infoeducatie.ro

De asemenea vor fi workshop-uri pentru elevi și pentru profesorii însoțitori organizate de companii si asociații din domeniul IT&C.

Așteptăm cu drag noii concurenți la ediția 2020 a celor două Olimpiade!